EmailTwitterFacebookLinkedIn

Arbeidsvoorwaarden op maat

Je hebt een vacature gezien bij Libra die je aanspreekt, dan wil je natuurlijk ook weten welke arbeidsvoorwaarden wij kunnen bieden. We zetten in op goed werkgeverschap. Naast de arbeidsvoorwaarden uit de Cao Ziekenhuizen, kun je een persoonlijke draai geven aan de voorwaarden via een meerkeuzesysteem.

 

Balans in werk en privé

 

Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 36 uur. Vaak zijn er ook mogelijkheden om parttime te werken. We denken graag met je mee om werk en privé goed te kunnen combineren.

 

Blijven leren en ontwikkelen


Blijven leren en ontwikkelen vinden we bij Libra erg belangrijk. Vakmanschap is binnen handbereik van alle medewerkers. In het digitale leerplein kun je gratis cursussen volgen. Dit betekent dat je jezelf kunt ontwikkelen op momenten dat het jou het beste uitkomt, want het leerplein is 24 uur per dag beschikbaar. Je vind er vakinhoudelijke modules maar ook cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, softwarepakketten, talen, enzovoort. Daarnaast kun je via de Transform loopbaanportal zelf onderzoeken waar je staat en waar je naar toe wilt. Tot slot is er binnen Libra ook een studiekostenregeling waarbij het mogelijk is studiekosten (deels) vergoed te krijgen. Zo geef jij richting aan je eigen loopbaan.

 

Cao ziekenhuizen en AMS

Wij bieden arbeidsvoorwaarden aan onze medewerkers volgens de Cao Ziekenhuizen. Voor de medisch specialisten in loondienst hanteren wij de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS). Voor stagiaires en vrijwilligers hebben we ook afspraken.

 

Collectieve ziektekostenverzekering


Bij Libra kun je kiezen uit vier collectieve ziektekostenverzekeringen: IZZ, CZ, Menzis en ZilverenKruis/Achmea. De IZZ verzekering, speciaal voor de zorgsector, wordt uitgevoerd door de zorgverzekeraar VGZ en de zorgverzekeraar CZ. (tot 01-01-2025) 

 

Gratis sporten op het werk


Kom je bij ons werken, dan kun je gratis sporten in de sportcentra die zijn gevestigd binnen de locaties Blixembosch (Eindhoven) en Leijpark (Tilburg). Op vaste dagen en tijden zijn er begeleide fitnesslessen of kun je vrij sporten. 

 

Meerkeuzesysteem


Het meerkeuzesysteem van Libra geeft jou de mogelijkheid om een persoonlijk aanvullend arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Een deel van het brutosalaris kun je bijvoorbeeld inzetten voor de aanschaf van een (elektrische) fiets, computerapparatuur, smartphone, scholing, extra pensioen, betaling van beroepsvereniging, extra reiskosten woon-werkverkeer of het kopen van extra vakantiedagen.

 

Persoonlijk levensfase budget en vakantie


Naast het wettelijk aantal vakantie-uren krijg je bij Libra een aantal uren persoonlijk levensfase budget (PLB) en zijn er verlofmogelijkheden voor bijzondere gebeurtenissen. De PLB-uren kun je in overleg met je team en leidinggevende opnemen voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, studie, tijdelijk minder werken, enzovoort. Deze uren kun je sparen, omdat deze niet vervallen na verloop van tijd. Op die manier kun je ze inzetten op een moment dat het past bij jouw levensfase. Bij een fulltime dienstverband krijg je 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren per jaar. Bij een parttime dienstverband wordt dit berekend naar rato.

 

 

Pensioen


Als je bij Libra werkt denken we niet alleen aan nu, maar ook aan de toekomst. Met een pensioenregeling via het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) bouw je ook aan geld voor later.

 

 

Reiskosten


Er is een vergoeding van €0,16 (peildatum 2024) per kilometer voor woon-werkverkeer, voor dienstreizen geldt een vergoeding van €0,30 per kilometer. Via het meerkeuzesysteem kun je op het einde van een jaar kiezen voor een extra vergoeding reiskosten. Meer informatie hierover ontvang je als je in dienst bent.

 

Salaris


De hoogte van je salaris hangt af van de functiegroep waarin de functie is ingeschaald. Binnen een functiegroep zijn er een aantal treden. De functiegroepen bij Libra zijn bepaald met het Functiewaarderingssysteem Gezondheidszorg (FWG). 

 

Vakantiegeld en eindejaarsuitkering


Elk jaar in mei ontvang je een vakantiebijslag van 8,33% (peildatum 2024). In december krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% (peildatum 2024).