EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

Solliciteren bij Libra

Ben je enthousiast over een van onze vacatures en lijkt het je leuk om bij Libra te komen werken, stuur ons dan je motivatie en cv. Dit doe je via de knop 'reageren' in de vacature van jouw keuze.

 

 

Zo werkt solliciteren bij Libra


Als je bij Libra solliciteert, krijg je altijd een mail dat we je sollicitatie hebben ontvangen.
Na de sluitingsdatum van de vacature start het vervolgtraject. Wij streven ernaar om het sollicitatieproces tot en met benoeming binnen 3 weken af te handelen.

Stap 1

Digitaal Solliciteren

 

Stap 2

Het sollicitatiegesprek

Stap 3

Meelopen voor een goed beeld

Stap 4

Referenties en arbeidsvoorwaarden

 

Stap 1: Digitaal solliciteren

Leuk dat je bij ons wilt komen werken. Als we je motivatie en cv hebben ontvangen en de reactietijd is voorbij, dan gaat een sollicitatiecommissie alle binnengekomen cv’s en brieven bekijken. Ze kijken of je cv aansluit bij de gevraagde functie-eisen en competenties en lezen je brief om erachter te komen waarom je graag bij ons wilt werken.

Hoor jij bij de best passende sollicitanten?

Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Ben je niet geselecteerd, dan laten we je dat ook weten. Communicatie verloopt via de sollicitatieportal. Je krijgt daarvoor een persoonlijke inlog.

Stap 2: Het sollicitatiegesprek

 

Je bent uitgenodigd voor een gesprek, dus je voorbereiding kan beginnen. In het gesprek maken we graag kennis met jou. We willen je beter leren kennen en hebben vragen over je cv en motivatie en erachter te komen welke competenties je met je meebrengt. Soms plannen we extra gespreksrondes in, omdat we na één gesprek nog geen beslissing kunnen nemen. Dit hoor je meestal binnen een dag.

Stap 3: Meelopen voor een goed beeld  

Soms vragen we of je of je mee wilt lopen op de afdeling waar je mogelijk gaat werken. Zo krijg jij een goed beeld van je werk, collega's en werkplek. En we leren elkaar meteen beter kennen. Dit zal nooit langer zijn dan een dag. Zijn jij en wij nog steeds enthousiast daarna?

Dan gaan we naar de laatste stap: het arbeidsvoorwaardengesprek.


Stap 4: Referenties en arbeidsvoorwaarden

Opvragen referenties
De laatste stap voor het arbeidsvoorwaardengesprek is het opvragen van referenties. Dit doen we alleen als jij de best passende sollicitant bent. We vragen altijd eerst jouw toestemming  om de referenties op te vragen. We gebruiken de referenties om het beeld dat wij van jou hebben gekregen tijdens de gesprekken te toetsen bij eerdere werkgevers.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Alle eerdere stappen zijn goed verlopen en jij en wij willen graag dat je bij Libra komt werken. Dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek. Sommige arbeidsvoorwaarden (contracturen, duur dienstverband, salarisschaal etc.) hebben we al benoemd in de vacaturetekst. In het gesprek dat je met de adviseur P&O hebt, maak je verdere afspraken, over de contractuele arbeidsvoorwaarden zoals definitieve inschaling salaris en werkdagen/tijden. De adviseur P&O geeft je ook aanvullende informatie over de organisatie, de cao Ziekenhuizen die bij ons geldt en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bekijk alvast informatie over arbeidsvoorwaarden die Libra biedt.


Tips om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden

 

  • Bekijk onze website en lees meer over wat wij doen en met welke visie en missie we dat doen.
  • Het jaarbeeld geeft je ook meer informatie.
  • Bedenk wat je graag van ons wilt weten en stel je vragen gerust in het gesprek.
  • Ben jezelf, wij willen jou graag leren kennen.

 

Heb je nog vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen of jouw vraag erbij staat, of neem contact op.